Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/n4f/public_html/gamernaplo/php/connect.php on line 3
GAMERnapló - The Last Of Us

GAMERnapló

Keresés
The Last Of Us - 2013. június 17.

Kicsit bajban vagyok azzal, hogy mit is írhatnék erről a játékról. Személy szerint azt gondolom, hogy így is túl sokat lehet róla már tudni. Pedig pont akkor üt igazán, ha mindenre te magad jössz rá, tapasztalod meg. Úgyhogy a szokásos részletes ismertető helyett kicsit dicsérem a játékot és hagyom, hogy a többit mindenki maga tapasztalja meg, már ha van rá lehetősége. Ugyanis egy ps exkluzív alkotásról van szó.

A fentebb említett okokból a sztoriról nem fogok sok dolgot elárulni, de annyit elmondhatok, hogy nagyon erős, csupa olyan történéssel ami után csak néz az ember maga elé és nem hiszi el, hogy ilyet egy videojátékban lát. A történet szerintem nem csak a játékpiacnak, de több évnyi mozitermésnek is megmutatja, hogy milyen az igazán jó alkotás.

A karakterek remekül ki vannak dolgozva annyi érzelem és élet van bennük, hogy az emberben fel sem merül, hogy ez egy játék. Az atmoszféra egyszerűen döbbenetes. Minden kis szeglete úgy ki van dolgozva, hogy egy fél pillanatra sem engedi el az embert. Bár többnyire romos, lerobbant helyszíneken játszódik az egész mégsem érződik semmi ismétlődés. Minden szobába belépve lehet érezni, hogy itt valaha tényleg éltek. Képek a falon, éjjeliszekrényen, használati tárgyak, minden négyzetméter mesél arról kik lakhattak ott az előtt, hogy eljött volna a világvége.

Maga a grafika is remekül hozza a Naughty Dog által megszokott színvonalat, persze a vasnak megvannak a korlátai így a tökéletes látványt 730p-ben élvezhetjük és 30 fps-el (bár ez az alacsony framerate egyáltalán nem érződik). Többnyire pc-n játszom, de még így is azt mondom, hogy le a kalappal.

A játékmenetről röviden annyit, hogy minden a helyén van. A legnagyobb hangsúly a lopakodáson van. Minden bekapott lövést erősen megérzünk, automatikus életerő töltődés pedig nincs. A pályán elszórva találhatunk cuccokat amikből felszerelést készíthetünk mint például elsősegély csomagot, vagy fejleszthetjük meglévő fegyvereinket. Én személy szerint nem nagyon szeretem a játékokban a gyűjtögetést, de itt remekül meg van oldva, egyáltalán nem unalmas. A hátizsákunk kapacitása elég korlátos és lőszerből sem cipelhetünk magunkkal túl sokat, van fegyver amihez egyszerre csak 7 darab skuló lehet nálunk. Az egész játékmenet és a fegyverek kezelése teljesen jól illeszkedik a hangulathoz. Ha valamit csinálni akarunk a karakter leguggol és előveszi a hátizsákból ami kell neki. Az épp kéznél lévő fegyverek száma is korlátozott, a többihez szintén a hátizsákunkhoz kell nyúlni. Tökéletesen lett megoldva.

Végezetül még a multiplayer módról szólnék pár szót, bár nem sokat játszottam vele eddig, de meg kell mondjam, hogy az sem lett egy rossz eresztés. Egyedül a játékmódok számát keveslem kicsit, ugyanis csupán kettő van: Supply Raid és Survivor. Mindkettő egyfajta tdm, az első annyival meg van spékelve, hogy a pályán elszórtan, néhány pontban van begyűjthető cucc és halál után újraéledünk. A Survivor módban nincs újraéledés.
Ami a kampányban jellemzi a játékmenetet az itt is remekül működik. A lopakodás és a craftolás jellemzi itt is a játékmenetet, de valamivel pörgősebb mint a kampány, legalábbis a játékosok vérmérsékletétől függően.

Összegzésként annyit írnék még, hogy egyáltalán nem érzem túlzónak azokat a véleményeket, hogy ezért a játékért érdemes így generációváltás előtt is beszerezni egy ps3-at, de biztos vagyok benne, hogy ezzel a címmel találkozhatunk majd a ps4 esetén is. A kérdés már csak az, hogy mikor. Ha induláskor ott lesz a nyitócímek között akkor a Microsoft már áshatja is az XB1 sírját.

Facebook

GAMERnapló

Játékokról szubjektíven.

Cikkek

PWND
2018-04-14
PWND

Újabb hero shooter. Ingyenesen, a jobbik fajtából.

részletek ›

Én és a VR
2018-01-13
Én és a VR

Régóta tervezem egy hosszabb cikk írását a virtal reality, avagy a virtuális valóság és az Oculus Rift kapcsán. Nézzük hogy is áll most a helyzet!

részletek ›

Atomega
2017-09-24
Atomega

A Ubisoft bejelentett hirtelen egy multiplayer shootert csak úgy a semmiből. Nézzük meg milyen lett!

részletek ›

Playerunknown's Battlegrounds - earyl access
2017-03-28
Playerunknown's Battlegrounds - earyl access

A ma népszerű battle royale játékok új szereplője berobbant és maga mögé utasít mindenkit!

részletek ›

Titanfall 2
2016-11-02
Titanfall 2

Ismét tonnányi fémszörnyek hullanak az égből. Jó ez nekünk? Igen!

részletek ›

Toxikk
2016-09-14
Toxikk

A héten kilépett a  Toxikk a korai hozzáféréses játékok sorából. Jól csinálta? Jól csinálta.

részletek ›

Összes cikk ›

Steamen játszom

Risk of Rain 2Risk of Rain 2 (4.5 óra / 6.2 óra)

The Mean Greens - Plastic WarfareThe Mean Greens - Plastic Warfare (3.8 óra / 21 óra)

Contractors VRContractors VR (0.6 óra / 34 óra)

Gotham City Impostors: Free To PlayGotham City Impostors: Free To Play (0.3 óra / 41 óra)

ajánlott oldalak: klikkplay.hu  |  gamechannel.hu  |  gamekapocs.hu  |  otherworld.hu  |  gamers.hu  |  gamestar.hu  |  gameteve.hu  |  www.gamer365.hu  |  konnektor.org
© Sziráki Gábor - GAMERnaplo.hu 2013 - 2017 Minden jog fenntartva

BEJELENTKEZÉS

e-mail:

jelszó:
Elfelejtett jelszó »