GAMERnapló

Keresés
PWND - 2018. április 14.

Az Overwatch megjelenése óta mondhatjuk azt, hogy kinőtt az fps műfajból egy új ág, amit nemes egyszerűséggel nevezzünk hero shooternek. Ezen lövöldék lényege, hogy az adott karakterünk amivel épp ugrabugrálunk és osztjuk a halált különféle képességekkel bír és az alaptulajdonságai mint az életerő, méret, a mozgás és persze a kinézet eltérőek egymástól.

Ezen játékok sorát igyekszik erősíteni a PWND is. Letagadhatatlan hasonlóságokat lehet felfedezni a fent említett Overwatch-al. Először a menü az, ami szinte már ugyanaz. A másik dolog a loot rendszer. A játék során ugyanis szintet lépünk és ezeknél a szinteknél ládákat kapunk, amiket kinyitva a kinézetünket változtató cuccokat, beszólásokat, matricákat szerezhetünk. Ezek a kinézetek is eléggé Overwatch szerűen vannak elrendezve, különféle ritkasági szintekben. A duplikációkért pontot kapunk és ezekért a pontokért tudjuk méregdrágán megvenni a brutálisan jól kinéző ritkább hacukákat. Napi küldetések teljesítéséért is kapunk pontokat, de annyira keveset (50-100), hogy egy 12000 pontos maskara összegyűjtése nem egy rövid távú feladat.

Sajnos karakterek terén elég gyér a felhozatal. Jelenleg öt(!) darab hős teszi tiszteletét a játékban ami igencsak kevés. Ez persze a jövőben bővülhet, hiszen a játék csak nem rég jelent meg steamen. Valódi pénzt még nem is tudunk benne költeni. Szóval jelen állapotában teljesen ingyenes. Bár ha marad ennél a vonalnál és nem kapunk pénzért játékbeli előnyöket, akkor ez a modell számomra teljesen rendben van.

Most, hogy kitárgyaltuk miben hasonlít az Overwatch-hoz nézzük azt, hogy miben különbözik! Szerencsére pont abban ami a legfontosabb, a játékmenetben. Jelenleg egyetlen játékmódot kapunk (igen, tudom ez is kevés), viszont az egész kreatív és egyedi. Van két három fős csapat amik összecsapnak egymással és a feladat az, hogy nem csak leküldjük a padlóra ellenfeleinket, de ha már ott vannak akkor járjunk némi győzelmi táncot is rajtuk. Ez után kapunk ugyanis pontokat. A dolgot nagyban megnehezíti, hogy ezen művelet közben teljesen védtelenek vagyunk így kiszolgáltatottá válunk az ellenfél számára. A jó hír viszont, hogy a padlón heverő ellenfelet fel is tudjuk kapni, hogy elcipelve egy nyugisabb sarokba kitapossuk belőle a jól megérdemelt pontokat.

A lepadlózott ellenfelek még tudnak mászni és ha egy életcsomagig el tudják magukat vonszolni akkor újra talpra állva meggyőzhetik ellenfelüket, hogy ő is heverjen kicsit az aszfalton. A földre került ellenfeleket a csapattársak is fel tudják kapni és újra is éleszteni ezzel biztosan elvéve az ellenféltől a lehetőséget, hogy megszerezze a pontot. Elszórva vannak életcsomagok és minden pályán van egy pont ahol az ellenfélen történő szteppelés dupla pontokat ad így megéri megkockáztatni, hogy oda cipeljük.

Ahogy írtam az élesztés vagy győzelmi tánc közben teljesen védtelenek és sebezhetőek vagyunk, ha pedig ilyenkor elpatkolunk, akkor elindul egyfajta kicsi a rakás mechanika. Ahogy egyre többen próbálják begyűjteni a pontokat sikertelenül egyre nagyobb kupac gyűlik egymásra. Ezeket már nem lehet arrébb cipelni és megindul egyfajta king of the hill.  Minden sikertelen próbálkozás után egyre nagyobb a tét, mert minden újabb hullával növekszik a megszerezhető pontok száma és ezzel egyenesen arányosan a begyűjtéséhez szükséges idő. Viszont könnyen rövidre zárható vele a küzdelem és akár egy vesztett helyzetből is kijöhet a csapatunk győztesként.

Bár csak öt karakter van azok elég különbözőek. Három hős robbanó tölteteket lő, bár ezek és eltérőek. Van sima rakéta, kisebb robbanó lövedékek és gránátvető. Van akinek egy shotgunra hajazó szmögyit lövő puskája van, de akad aki egy szablyával vég menetet a többiek frizurájába. A képességek is elég eltérőek, lassítás, láthatatlanság, pajzs, életerő töltés stb. A személyes kedvencem az egy kis robot aki szexi táncával elvégzi helyettünk a földön heverő ellenfelek begyűjtését.

A karakterek mozgása is változatos, van aki teleportálni tud, aki repül, falon mászik, rakéta ugrik. De a falról is el lehet rugaszkodni bármelyik karakterrel. Ezeknek köszönhetően a játékmenet elég pörgős, a pályák nem túl nagyok, így nem nagyon van üresjárat, pár másodperc alatt ott teremhetünk a harc közepében.

A játék kinézete elég rajzfilmes, nekem személy szerint nagyon tetszik ez a fajta megjelenítés amit először talán a Team Fortress 2-ben láthattunk.

Így összességében a játék szerintem remek kikapcsolódás, csak annyit másol az elődtől ami ésszerű, nem próbálja újra feltalálni ugyanazt, de a játékmenettel hoz annyi újat, hogy ne érezzük azt, hogy újra megkaptuk azt amit korábban már láttunk. Kivitelezésben pedig egyáltalán nem érezhető a f2p modell. Tényleg egy jól összerakott pörgős lövöldét kapunk. Egyedüli hátrány talán a szűkös tartalom, ami a pályákat és a hősöket illeti. De figyelembe véve azt, hogy még nem rég jelent meg és a fizetős bolt még nem is működik, én azt mondom, hogy megéri figyelemmel kísérni. Én drukkolok neki, hogy az üzleti modell ne változzon, és remélem egy hosszú távon sikeres játékot kapunk mi hero shooter rajongók! Jelenleg ehhez nincs másra szükség, csak hogy minél többen játszunk vele. Szóval én javaslom mindenkinek, hogy tegyen vele egy próbát!

Steam link

Facebook

GAMERnapló

Játékokról szubjektíven.

Cikkek

PWND
2018-04-14
PWND

Újabb hero shooter. Ingyenesen, a jobbik fajtából.

részletek ›

Én és a VR
2018-01-13
Én és a VR

Régóta tervezem egy hosszabb cikk írását a virtal reality, avagy a virtuális valóság és az Oculus Rift kapcsán. Nézzük hogy is áll most a helyzet!

részletek ›

Atomega
2017-09-24
Atomega

A Ubisoft bejelentett hirtelen egy multiplayer shootert csak úgy a semmiből. Nézzük meg milyen lett!

részletek ›

Playerunknown's Battlegrounds - earyl access
2017-03-28
Playerunknown's Battlegrounds - earyl access

A ma népszerű battle royale játékok új szereplője berobbant és maga mögé utasít mindenkit!

részletek ›

Titanfall 2
2016-11-02
Titanfall 2

Ismét tonnányi fémszörnyek hullanak az égből. Jó ez nekünk? Igen!

részletek ›

Toxikk
2016-09-14
Toxikk

A héten kilépett a  Toxikk a korai hozzáféréses játékok sorából. Jól csinálta? Jól csinálta.

részletek ›

Összes cikk ›

Steamen játszom

Risk of Rain 2Risk of Rain 2 (4.5 óra / 6.2 óra)

The Mean Greens - Plastic WarfareThe Mean Greens - Plastic Warfare (3.8 óra / 21 óra)

Contractors VRContractors VR (0.6 óra / 34 óra)

Gotham City Impostors: Free To PlayGotham City Impostors: Free To Play (0.3 óra / 41 óra)

ajánlott oldalak: klikkplay.hu  |  gamechannel.hu  |  gamekapocs.hu  |  otherworld.hu  |  gamers.hu  |  gamestar.hu  |  gameteve.hu  |  www.gamer365.hu  |  konnektor.org
© Sziráki Gábor - GAMERnaplo.hu 2013 - 2017 Minden jog fenntartva

BEJELENTKEZÉS

e-mail:

jelszó:
Elfelejtett jelszó »