Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/n4f/public_html/gamernaplo/php/connect.php on line 3
GAMERnapló - Ridge Racer: Unbounded

GAMERnapló

Keresés
Ridge Racer: Unbounded - 2013. június 05.

Számomra a Ridge Racer szériával történő ismerkedés az Unbounded-el kezdődött, így nem is igazán tudtam mit is várhatok tőle. Tesztekben kapott hideget, meleget. Így hát gondoltam megnézem magamnak én is, hogy nekem hogy tetszik. Mindenképp érdekes alkotás ami egyszerre vegyíti az arcade versenyzést a hardcore autózás elemeivel. Mondhatnám talán azt is, hogy az autós játékok Dark Souls-a, lehet nem is véletlen, hiszen a Namco keze van ezúttal is a dologban. Talán nem a legszerencsésebb párosítás ezt a két stílust vegyíteni, mert elég nehezen találja meg azokat akiknek valóban is készül ... igazából nem is tudni kiknek készült.

Hogy miért is mondom, hogy arcade és miért, hogy hardcore? Ennek főbb oka az érdekesen működő fizika. Azt hiszem mindenki aki már játszott autós játékkal ismeri azt az érzést mikor a járgány az út mellett lévő betonkerítésen, virágágyáson megpördül, vagy 200-ról hirtelen 0-ra csökken a sebessége. Na itt ebben az esetben mint egy buldózer csapathatunk tovább, mintha a beton falójában habszivacsból épült díszlet lenne. Ez persze nem azt jelenti, hogy végiggyalulhatunk mindenen és a kanyargós pályákat redukálhatjuk laza körpályára. Nem minden törékeny.

Egy érdekes játékmechanikai dolog benne a nitró ami egyes játékmódokban ugyanúgy működik mint minden más autós játékban, gyorsabb leszel és annyi. Viszont az alap játékmódokban itt a nitróval nem csak gyorsaságot kapunk, hanem hatalmas erőt is amivel más autókat öklelhetünk fel és törhetünk át a pálya egyes pontjain, például lyukat vájva egy egész stabilnak tűnő háztömbön. Olyan pusztítást lehet így végezni amit egy több milliárdos költségvetésű hollywoodi szuper mozi is megirigyelne.
Ezt a szuflát pedig úgy lehet tölteni, hogy driftelünk, esetleg követünk és molesztálunk más autókat, de a pusztítással is tuningolhatjuk így simán előfordulhat, hogy egy jól sikerült roham után ismét ráugorhatunk az előttünk lévőkre.

Na és itt jön be a hardcore rész ami a driftelésből adódik, ugyanis ez a rész viszonylag reálisra sikeredett. Tehát egy kanyarba bevágódni 300-al nemigen ajánlatos mert úgy felkenődünk a falra mint a huzat. Nem is beszélve arról, hogy a gépi ellenfelek igencsak kemények űzik a versenyt és ők is előszeretettel használják a gyilkos nitrót. Ráadásul egy ilyen ökleléssel úgy hátra kerülhetünk a versenyben, hogy onnan előre jutni baromi nehéz. Elég egy apró hiba és a játék végéig nyelhetjük a port.

Játékmódokat tekintve azért egész széles skálán mozoghatunk. Az időre menő futamokon főleg a driftelésé a hangsúly, ugyanis egy csúszásnál nem csak pontot, hanem extra időt is kapunk. Bár itt ellenfelek nincsenek az órával elég keményen meg kell küzdenünk. Azért akad sor lazításra is, mert van játékmód ami kifejezetten a rombolásra-pusztításra fókuszál. Itt a lényeg nem verseny az idővel vagy a játékosokkal, csak az, hogy minél több delikvenst gyömöszöljünk bele a betonba. Persze ha a maximális vállveregetést szeretnénk megkapni amit a játékban a három csillagos értékelés jelképez akkor bizony itt is meg kell izzadnunk és rombolni, rombolni, rombolni!

Talán nem szerencsés a közepén megemlíteni, de a játéknak van egy alap sztorija is ami annyira nincs túlspilázva, hogy ha az ember első indításnál elnyomja az intrót akkor le is marad az egészről. A lényeg, hogy egy Shatter Bay nevű helyen kell randalíroznunk és uralnunk a környéket egészen a világuralomig. Nem túl meggyőző, hogy sima versenyzéssel világuralomra lehet törni, de hagyjuk is rá.
Azért valljuk be, hogy tökéletesen mindegy, egy ilyen játéknál, hogy épp egy félvak, félsüket mókusnak viszünk e új szívet a szívátültetéséhez vagy, hogy a végén azt írja nekünk "Gratulálunk, ön elérte a világuralmat!".

A versenyek mellett van lehetőség pályákat is készíteni. Az ehhez szükséges elemeket pedig verseny közben oldhatjuk fel. Ennek használata nem igényel különösebb szakértelmet. Szépen kiválaszthatjuk milyen blokkot akarunk az adott helyre és oda tesszük. Ha ezzel megvagyunk akkor pedig tovább csinosíthatjuk, pakolhatunk le tereptárgyakat, ugratókat stb és közben szabadon autókázva tesztelhetjük is az adott részt. Egy elég korrektül összerakott szerkesztőről van szó amiben bárki alkothat és oszthatja meg online a közösséggel a kreálmányát, és bizony ezt használják is. Rengeteg a játékosok által készített pálya.

Aki szereti a járgányok tuningolását az ezúttal sajnos csalódni fog, mert ez annyiban kimerül, hogy milyen autóval akarsz menni és milyen legyen a festése?

Összességében szerintem a nehézsége és az érdekes fizika ellenére is egy egész jó autós játék és remek szórakozást nyújt. Viszont csak azoknak merem ajánlani akik szeretik a kihívásokat és nem kapnak idegrohamot ha az átlagosnál nehezebb egy játék.

Akik pedig most kedvet kaptak hozzá azoknak van egy jó hírem: a greenmangaming oldalán most 6 eurós áron (kb 1800 Ft) meg is vehetik.

http://www.greenmangaming.com/s/hu/en/pc/games/racing/ridge-racer-unbounded-eu/

Ha pedig használod ezt a kupont: GMG20-JLKSA-7A8HA

Akkor kapsz még 20% kedvezményt, tehát mindössze 4.8 euróba kerül.

Lejárt akció!

Facebook

GAMERnapló

Játékokról szubjektíven.

Cikkek

PWND
2018-04-14
PWND

Újabb hero shooter. Ingyenesen, a jobbik fajtából.

részletek ›

Én és a VR
2018-01-13
Én és a VR

Régóta tervezem egy hosszabb cikk írását a virtal reality, avagy a virtuális valóság és az Oculus Rift kapcsán. Nézzük hogy is áll most a helyzet!

részletek ›

Atomega
2017-09-24
Atomega

A Ubisoft bejelentett hirtelen egy multiplayer shootert csak úgy a semmiből. Nézzük meg milyen lett!

részletek ›

Playerunknown's Battlegrounds - earyl access
2017-03-28
Playerunknown's Battlegrounds - earyl access

A ma népszerű battle royale játékok új szereplője berobbant és maga mögé utasít mindenkit!

részletek ›

Titanfall 2
2016-11-02
Titanfall 2

Ismét tonnányi fémszörnyek hullanak az égből. Jó ez nekünk? Igen!

részletek ›

Toxikk
2016-09-14
Toxikk

A héten kilépett a  Toxikk a korai hozzáféréses játékok sorából. Jól csinálta? Jól csinálta.

részletek ›

Összes cikk ›

Steamen játszom

Risk of Rain 2Risk of Rain 2 (4.5 óra / 6.2 óra)

The Mean Greens - Plastic WarfareThe Mean Greens - Plastic Warfare (3.8 óra / 21 óra)

Contractors VRContractors VR (0.6 óra / 34 óra)

Gotham City Impostors: Free To PlayGotham City Impostors: Free To Play (0.3 óra / 41 óra)

ajánlott oldalak: klikkplay.hu  |  gamechannel.hu  |  gamekapocs.hu  |  otherworld.hu  |  gamers.hu  |  gamestar.hu  |  gameteve.hu  |  www.gamer365.hu  |  konnektor.org
© Sziráki Gábor - GAMERnaplo.hu 2013 - 2017 Minden jog fenntartva

BEJELENTKEZÉS

e-mail:

jelszó:
Elfelejtett jelszó »