Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/n4f/public_html/gamernaplo/php/connect.php on line 3
GAMERnapló - Lemmingball Z

GAMERnapló

Keresés
Lemmingball Z - 2013. június 07.

 

 

Talán vannak akiknek a Lemmings ismerősen cseng, ha játékokról van szó, és olyanok is lehetnek akiknek a Dragonball, illetve
Dragonball Z is mondhat valamit. Na most e két dolog ötvözéséből kapjuk azt amit úgy hívunk Lemmingball Z.

Ez egy ingyenes kis játék windowsra és linuxra amit még pár éve találtam. Egy barátommal nagyon jó csatákat vívtunk benne ... (hallod Mammut, még emlékszem a kombókra is :D). Gondoltam ránézek, hogy mi van ezzel, annyi év után. Szerencsére megvan még, és egész sokat fejlődött. Főleg online multiplayer terén, egész korrektül fest, bár alkalmam kipróbálni, hogy mikét is működik még nem volt. Viszont a gépet péppé vertem.

Talán így első ránézésre gyerekesen festhet, de higgyétek el nekem, nem az. Hogy miről is van szó? Azt bizony nehéz szavakba önteni, de azért megpróbálom. Kezdésnek minden játékos választhat magának egy Dragonball stílusú lemminget és már indulhat is a mészárlás. Bár többen is játszhatják és mégis azt mondanám, hogy a legjobb az 1v1 küzdelem.

Bevallom őszintén, hogy én a Dragonball Z sorozatot már nem követtem, még leragadtam a Z nélküli részeknél az őskorban, de biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja magának benne a kedvenc karakterét. Ha pedig valami oknál fogva mégsem akkor a játék moddolhatóságából fakadóan pakolhat be magának újakat bárki.

Szóval, harc van .... gigászi küzdelem harcos lemmingek között. Hatalmas erők csapnak itt össze, de tényleg. Van itt kamehame, meg minden ami kell. Az egész harcrendszer viszonylag könnyen megtanulható. Összesen négy iránygombot, kétféle ütés gombot és egy "ki" gombot kell csupán használnunk, és ebből a repertoárból lehet összeállítani a támadásokat. Bár a közelharci támadások nagyon mókásak tudnak lenni, az igazi buli a hatalmas erővel elküldött halálsugarak és egyéb földbe döngölő varázslatok használata.

Minden játékosnak van egy kis kijelzője amin fontos információk vannak. Elsősorban az erőnk amit egy szám jelez. Ez az érték minél magasabb annál erősebbek a támadásaink és annál kevésbé fognak rajtunk az ellenfél gyengébb akciói és a sebességünk is nagyobb. A karakterek egyébként folyamatosan röpködnek.

Van egy életerő csíkunk, ez alapból zöld és értelem szerűen ha elfogy meghalunk. Alatta egy rövidebb csík ami alapból kék, ez az energia amit a támadásokra használhatunk. Mindezek felett egy lila csík ami az éppen aktuális támadás töltöttségét jelzi. A támadásokat ugyanis tudjuk tartani és minél tovább tartjuk annál nagyobb erővel sújthatunk le áldozatunkra. Viszont vigyázni kell, hogy legyen elég energiánk, mert ha egy támadás túl erős és meghaladja az éppen aktuális energia szintünket akkor a különbözetet az életünkből vonja le. Ez egy erősebb támadásnál azzal járhat, akár meg is ölhetjük magunkat.
Egy negyedik csík is található, legalul, ez pedig a kitartásunk, minden bekapott támadás levesz belőle és ha teljesen elfogy akkor kis ideig ki leszünk ütve. Jó tudni még azt is, hogy ha az energia csíkunk merül ki teljesen akkor is lepottyanunk az égből, persze sebzést nem kapunk be, de addig elég könnyű célpontok vagyunk.

Az erőnket a "ki" gomb segítségével növelhetjük, ha lenyomjuk a lefele gombbal egyidejűleg akkor folyamatosan emelkedik az érték. Ha csak megnyomjuk egyszer akkor egy energiasugár veszi körül a karaktert és az erő egy kicsivel megugrik. Ez visszakapcsolható ha ismét megnyomjuk a "ki" gombot. Ha kétszer egymás után gyorsan lenyomjuk akkor pedig átváltunk egy másik állapotra ami stabilan megdobja az erőnket. Ilyenkor egyes karakterek külseje is megváltozik, besárgul a hajuk és az életcsík és az energia csík is változik. Ezzel a váltással az erőnövekedés az alap erőnktől függ, így érdemes alapállapotban ezt feltornázni és utána váltani.

A képességek nagyjából ugyanazok minden karakter esetén, néhány speciális támadást leszámítva. Tehát pl az egyes támadás energialabdákat dobál, a kettes támadás kamehame sugarat lő ki, de a kettes támadás és a lefele gomb együttes lenyomásával egy energiagömböt dobhatunk az ellenfelünk nyakára ... stb. A mozgások listája megnézhető játék közben az F5 billentyű lenyomásával. Jó mindegyikkel tisztában lenni, van egy pár jó trükk.

Dióhéjban ennyi lenne, bár így is elég részletesre sikeredett ez a kis leírás. Akinek esetleg nem állt volna össze a kép az nézzen rá erre a kis videóra, vannak benne kis trükkök is és talán érthetőbb lesz pontosan hogy is néz ki a játék:


X COUNTER - Indie DB

Végezetül pedig az oldal linkje: http://www.lbz3d.com/

Remélem lesz olyan aki kedvet kapott és kipróbálja. Ha van ilyen és esetleg szívesen játszana online az keressen meg és nagy örömmel lemészárolom!

Régi fórum hozzászólások

Facebook

GAMERnapló

Játékokról szubjektíven.

Cikkek

PWND
2018-04-14
PWND

Újabb hero shooter. Ingyenesen, a jobbik fajtából.

részletek ›

Én és a VR
2018-01-13
Én és a VR

Régóta tervezem egy hosszabb cikk írását a virtal reality, avagy a virtuális valóság és az Oculus Rift kapcsán. Nézzük hogy is áll most a helyzet!

részletek ›

Atomega
2017-09-24
Atomega

A Ubisoft bejelentett hirtelen egy multiplayer shootert csak úgy a semmiből. Nézzük meg milyen lett!

részletek ›

Playerunknown's Battlegrounds - earyl access
2017-03-28
Playerunknown's Battlegrounds - earyl access

A ma népszerű battle royale játékok új szereplője berobbant és maga mögé utasít mindenkit!

részletek ›

Titanfall 2
2016-11-02
Titanfall 2

Ismét tonnányi fémszörnyek hullanak az égből. Jó ez nekünk? Igen!

részletek ›

Toxikk
2016-09-14
Toxikk

A héten kilépett a  Toxikk a korai hozzáféréses játékok sorából. Jól csinálta? Jól csinálta.

részletek ›

Összes cikk ›

Steamen játszom

Risk of Rain 2Risk of Rain 2 (4.5 óra / 6.2 óra)

The Mean Greens - Plastic WarfareThe Mean Greens - Plastic Warfare (3.8 óra / 21 óra)

Contractors VRContractors VR (0.6 óra / 34 óra)

Gotham City Impostors: Free To PlayGotham City Impostors: Free To Play (0.3 óra / 41 óra)

ajánlott oldalak: klikkplay.hu  |  gamechannel.hu  |  gamekapocs.hu  |  otherworld.hu  |  gamers.hu  |  gamestar.hu  |  gameteve.hu  |  www.gamer365.hu  |  konnektor.org
© Sziráki Gábor - GAMERnaplo.hu 2013 - 2017 Minden jog fenntartva

BEJELENTKEZÉS

e-mail:

jelszó:
Elfelejtett jelszó »