Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/n4f/public_html/gamernaplo/php/connect.php on line 3
GAMERnapló - Guncraft

GAMERnapló

Keresés
Guncraft - 2013. június 08.

Valószínűleg a Minecraft ismerősen cseng mindenki számára aki egy kicsit is képben van a videojátékokkal kapcsolatban. Bár a játék elég nagy szabadságot ad, remekül moddolható és így akár egy FPS lövölde is kihozható belőle, de lássuk be, hogy nem erre lett kitalálva. De hamarosan itt a Guncraft ami bizony kifejezetten erre lett kitalálva.

Az alkotás a Minecraft képi világát ötvözi COD és a Battlefield elemekkel, méghozzá elég ügyesen. A futás, a célzás, a fegyver újratöltése mind úgy működik ahogy annak egy lövöldözős játékban működnie kell. Sniper fegyverrel is tudunk zoomolni és fejbe lőni a kis kockafejű ellenfeleinket.

Mindezt pedig olyan környezetben amit a Minecrafttól megszokhattunk.

Azt hiszem magától értetődő, hogy kapunk egy pályaszerkesztőt is ahol az építészi ambícióval és kreativitással megáldott játékosok felépíthetik saját kis FPS játszóterüket. Az építés funkciót akár játék közben is tudjuk használni. Bármikor átválthatunk építő módba és pakolhatunk le blokkokat vagy épp fúrhatunk magunknak utat. A gyors építés funkcióval pedig akár pár kattintással építhetünk egy kis bunkert fedezék gyanánt.

A pályaszerkesztő eléggé hajaz a Minecraftra, ami szerintem nem meglepő. Egy nagy segítség azért van benne, egy pref editor nevezetű valamiban csinálhatunk magunknak amolyan sablon építményeket. Egy ilyen építményt pedig az pályaszerkesztőben ki tudunk választani és lepakolni belőle amennyit szeretnénk.

A pálya rombolható nem csak építő módban, de a fegyverekkel is (mondtam én, tiszta Battlefield). Ezen felül pedig találhatunk a játékban járműveket, és egy tankkal igazán szép lukakat lehet csinálni mondjuk az ellenfél bázisára.

Tankon kívül vezethetünk légpárnás motort (legalábbis én annak néztem) és akár helikoptert is. Ez utóbbi elég kemény tűzerővel bír.

Ahogy azt a manapság összes modern kori lövöldében megszokhattuk itt is vannak osztályok amiket mi magunk pakolhatunk össze. Választhatunk első és másodlagos fegyvert, ez utóbbi lehet akár vonóhorog is amivel odahúzhatjuk magunkat a pálya egy nehezen elérhető pontjára. Cipelhetünk magunkkal aknákat, gránátot és egy közelharci fegyvert is. Mondjuk egy szép nagy fúrót.
Továbbá választhatunk ki killsterakeket ahogy azt már a COD-ban megszokhattuk. Hívhatunk le drone-t, vagy röntgen látással a falon keresztül is láthatjuk az ellenfeleinket.

A kinézetet is variálhatjuk, jó pár beépített textúrát húzhatunk a kis kommandósunkra, lehetünk akár kalózok is. De nem tartom kizártnak, hogy akár rajzolhatunk is magunknak sajátot. Már előre látom milyen elborult kinézetek lesznek itt.

Játékmódokról túl sokat nyilatkozni nem tudok, mivel a játék egyenlőre még nem jelent meg, az elővásárlók játszhatnak és ők bizony még nincsenek sokan. Egyenlőre a TDM-et és a DM módokat volt alkalmam kipróbálni. Ez utóbbin még van mit csiszolni, mondjuk TDM mapaken a spawnolás elég vicces merthogy ahol én játszottam ott mindenki ugyanott éledt és ejtőernyővel lehetett leugrani a mélybe. A földet érést viszont már nem igen lehetett megélni. De mivel a játék még nem jelent meg és ez nem a végleges verzió azt hiszem ezt el lehet neki nézni, de biztosan javítva lesz.

Viszont amit megjegyeznék pozitívumként, az az, hogy bár kevesen játszanak vele és én is egy amerikai szerverre tudtam csak felcsatlakozni ahol olyan 200 körüli volt a ping, mégsem lehetett annyira érezni a laggot, legalábbis én nagyon nem éreztem. Multis játékoknál ez néha elég érzékeny pont.

Aki magvas egyjátékos kampányt szeretne annak van egy szomorú hírem: nincs és nem is igen lesz, de szerintem nem is hiányzik.

Ahogy korábban írtam a játék még nem jelent meg, megjelenési dátum: 2013 július 11.

A jó hír viszont, hogy jelenleg open béta fázisban van úgyhogy bárki ingyen letöltheti és kipróbálhatja a következő linkre ellátogatva:

http://www.desura.com/games/guncraft

Desurán kívül megvásárolható a Rain Digital Games, megvásárolható lesz  Green Man GamingGamersGate oldalakon és ha bekerül a Greenlight programon belül a steam kínálatában, akkor ott is megvásárolható lesz.

Az ára 12 euró körül mozog jelenleg. A BE MINE 8 csomagnak is része volt, nekem így sikerült vele megismerkednem.

Végezetül pedig itt egy saját készítésű gameplay videó, hogy meg tudjátok nézni hogy is fest ez pontosan.

Aki több infót szeretne az látogasson el a játék hivatalos honlapjára! http://www.exatogames.com/Guncraft/

 

Facebook

GAMERnapló

Játékokról szubjektíven.

Cikkek

PWND
2018-04-14
PWND

Újabb hero shooter. Ingyenesen, a jobbik fajtából.

részletek ›

Én és a VR
2018-01-13
Én és a VR

Régóta tervezem egy hosszabb cikk írását a virtal reality, avagy a virtuális valóság és az Oculus Rift kapcsán. Nézzük hogy is áll most a helyzet!

részletek ›

Atomega
2017-09-24
Atomega

A Ubisoft bejelentett hirtelen egy multiplayer shootert csak úgy a semmiből. Nézzük meg milyen lett!

részletek ›

Playerunknown's Battlegrounds - earyl access
2017-03-28
Playerunknown's Battlegrounds - earyl access

A ma népszerű battle royale játékok új szereplője berobbant és maga mögé utasít mindenkit!

részletek ›

Titanfall 2
2016-11-02
Titanfall 2

Ismét tonnányi fémszörnyek hullanak az égből. Jó ez nekünk? Igen!

részletek ›

Toxikk
2016-09-14
Toxikk

A héten kilépett a  Toxikk a korai hozzáféréses játékok sorából. Jól csinálta? Jól csinálta.

részletek ›

Összes cikk ›

Steamen játszom

Risk of Rain 2Risk of Rain 2 (4.5 óra / 6.2 óra)

The Mean Greens - Plastic WarfareThe Mean Greens - Plastic Warfare (3.8 óra / 21 óra)

Contractors VRContractors VR (0.6 óra / 34 óra)

Gotham City Impostors: Free To PlayGotham City Impostors: Free To Play (0.3 óra / 41 óra)

ajánlott oldalak: klikkplay.hu  |  gamechannel.hu  |  gamekapocs.hu  |  otherworld.hu  |  gamers.hu  |  gamestar.hu  |  gameteve.hu  |  www.gamer365.hu  |  konnektor.org
© Sziráki Gábor - GAMERnaplo.hu 2013 - 2017 Minden jog fenntartva

BEJELENTKEZÉS

e-mail:

jelszó:
Elfelejtett jelszó »