Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/n4f/public_html/gamernaplo/php/connect.php on line 3
GAMERnapló - Battlefield 4 - Béta

GAMERnapló

Keresés
Battlefield 4 - Béta - 2013. október 09.

Bár a Battlefield 4 bétájával úgy voltam, hogy nem akartam feltenni, mivel én a játékot úgyis meg fogom venni és amúgy sem volt kedvem szívni egy bugos verzióval. Aztán láttam a sok videót róla, meg egy két ismerős is felpakolta úgyhogy gondoltam nekiesek én is. Most pedig írnék is róla pár szót.

Senki ne várjon részletes leírást, ez inkább csak egy rövid élménybeszámoló az első benyomásokról.

Kezdjük az osztályokkal! A szokásos négyféle felállás megmaradt viszont némileg kavartak azért rajta. A recon cipeli ismét a C4-et, de a support megtarthatta a böszöm nagy mordályokat és ugye ő osztja a lőszeres csomagot. E mellett a support kapott egy kisebb fajta gránátvetőt ami bár túl nagy sebzést nem okoz a kemperek életét megnehezíti. Az engi így első blikkre nem nagyon változott, továbbra is javít és továbbra is rakétázik, ahogy az assault is maradt kb a régi.

Nagy fegyverszakértő nem vagyok, de a fegyverek terén is észrevehető némi változás. A support fegyverek kevésbé rángatnak így nem csak letámasztva, de rohangálás közben is egész jól lehet velük pumpálni az ólmot akár messzebb lévő ellenfelekre is. A bétában az alap gépágyún az irányzékra egy kiegészítő is van szerelve amivel kétszeres zoomot kapcsolgathatunk ki-be. Az assault fegyver alapból Kobra rds irányzékot kapott amit én annyira nem csípek, nem tudom miért. A sniper fegyvereknek mintha kicsit kisebb lenne az esése, és a zoom mellett állíthatjuk az irányzék esési szögét is. Érdekes funkció, nem tudom érdemes e használni.
A support és az assault osztály alapból kisebb lőszer és elsősegély csomagokat kap. Ezek úgy működnek, hogy odadobod valakinek, vagy a földre és fel lehet venni. Célozni is lehet vele, ha nincs messze a csapattárs akkor odadobja neki. Persze láttam a játékban régi, nagy dobozokat is, de alapból ezzel kezdünk.

Kicsit meg lett variálva a felszerelés is. Most már nincs az, hogy az első helyre választhatsz ezekből a cuccokból, a másikra meg amazokból. Kettőt tudsz választani az egész pakkból. Tehát ha te mondjuk dokival vagy és akarsz vinni fegyver alá szerelhető kiegészítőt akkor dönthetsz, hogy a defiblirrátort hagyod inkább otthon vagy az elsősegély csomagot. Szerintem ez egy jó újítás, bár én meg voltam zavarodva zavarodva néha, mert kevertem a gombokat, hiszen bármit tehetünk bárhova.

Az osztályok állítgatása is változott cseppet, szerintem előnyére. A fegyverünket is láthatjuk miközben szereljük össze. Forgathatjuk is, bár nem teljesen értem, hogy miért nem lehet teljesen körbe forgatni, egy ponton megakad, de ezen ne akadjunk fent!

A squadok is változtak kissé. A régi négyes felállást helyett most öten tudunk egy kis csapatot alkotni. Ez szerintem jó ötlet, így ha mondjuk két dokira lenne szükség akkor is lehet mind a négy főből legalább egy a csapatban, nem kell beáldozni semmit. Az eddigi csapat bónuszok is változtak ugyanis most nem egy bónuszt választhatunk be hanem egy egész szettet. Ezek pedig a harc során oldódnak fel és ha meghalunk kezdhetjük újra. Ez egy kicsit még jobban ösztönzi a csapatmunkát, még jobban érdemes vigyázni egymásra.

A fejlődési rendszer is kapott egy kis csavart. Bár továbbra is a teljesítményünk alapján fejleszthetjük a fegyvereket ahogy eddig, de most egyes szintlépésenként kaphatunk úgynevezett Battlepacks cuccot. Ebben véletlenszerű dolgok lehetnek, fegyver kiegészítők, kések, dog tagek, vagy xp növelő. Ezek ahogy írtam szintlépésenként jönnek, tehát játékkal szerezhetők.

Maga a játékmechanika bár hasonlít a Bf3-éhoz mégis lehet érezni, hogy jobban ki van használva a Frostbite engine. A fegyverek rángása, a hangok, a robbanások, a tűz és minden más effekt valahogy életszerűbbnek tűnik. Ha épp golyózáporban vagyunk az elmosódás effekt is kicsit másabb lett szerintem. Így leírni nem nagyon tudom pontosan, ki kell próbálni.

A rombolható környezetre sem lehet panasz, bár minden azért nem robbantható fel itt sem. A lift például olyan anyagból lehet mint a repülőgépek fekete doboza. Ha már szóba került a lift, ez egy érdekes változtatás. Sajnos elég komolyan lehet érezni, hogy bár ha beszállunk a liftben a liftajtó bezárul, és úgy tűnik mintha mozogna, de valójában arról van szó, hogy spawnolunk az egyik liftajtótól a másikig. Ráadásul még a felhőkarcolóban is csak a földszintről a legtetejére tudunk menni. Nincsenek szintek. Ez nagy kár szerintem, de még így sem rossz móka. Első liftezésünk haverral nagy röhögésben végződött ahogy az egyik oldalon beszálltunk, felmentünk a tetőre és ott ahol beszálltunk vártuk, hogy nyíljon az ajtó, de a másik oldalon nyílt és úgy szétkaptak minket mint a huzat.

A mód ahogy spawn helyet válthatunk is átalakult egy cseppet. A teljes térképet láthatjuk és azon választhatjuk ki hova szeretnénk éledni. Legyen az elfoglalt pont, vagy egy sqadtársunk. Az általa látható képet pedig kicsiben láthatjuk a sarokban.

Bár a commander mode a bétában még nem elérhető abban biztos vagyok, hogy jó móka lesz.

Még pár szót szólnék a battlelog rendszerről. Bár sokan mindig is kritizálták, szerintem egy nagyon jól működő kis rendszer. Most pedig kapott egy kis upgradet, ami még igaz, hogy folyamatban van, de alakul. Az egyik dolog ami tetszik, hogy a Leaderboards átalakult egy térképpé. Egy valódi térképpé. Ahol a játékosok beállíthatják, hogy hol játszanak. Az eredményeket pedig akár városra lebontva is megnézhetjük. Nem is beszélve arról, hogy láthatjuk, hogy kik nyomják a Bf4-et a környezetünkben. Na meg persze a cheatereket is könnyebb levadászni a való életben, már ha voltak olyan hülyék és beállították tartózkodási helyüket.

A másik érdekesség a Missions menüpont alatt található, amit még nem volt alkalmam kipróbálni, de ahogy nézem különféle feladatokat írhatunk ki mint például a legtöbb gyilkolás megszerzése egy körben, a legmagasabb pontszám szerzése egy adott classal stb. Ezek teljesítésére beállítható, hogy 1, 3, vagy 5 meccset lehet figyelembe venni, de beállítható az is, hogy ne legyen korlát. Ekkor a következő 48 óra rendelkezésre. Ilyen küldetést bárki létrehozhat és meghívhatja maximum négy barátját. Érdekes ötlet, a versenyt mindenképp erősíti a barátok közt, kíváncsi leszek mennyire lesz majd használatban. A győztes valószínűleg dog tagekkel gazdagodik.

Kíváncsi leszek a tableten elérhető commander mode-ra. Főleg úgy, hogy Nexus 7-en még a Battlelog sem működik. A napokban beérkezett rengeteg panaszt ami az újabb és régebbi Nexus készülékek tulajaitól érkezett egy elég egyszerű módon oldották meg. Nem lehet többé telepíteni ezekre a Battlelogot. Reméljük hamarosan valóban orvosolják a problémát.

Na így röviden ennyi lenne amit most le akartam írni. Így is hosszabb lett mint amire számítottam, azért remélem lesz valaki aki végigolvassa. Jó játékot mindenkinek! Találkozunk a harcmezőn!

Facebook

GAMERnapló

Játékokról szubjektíven.

Cikkek

PWND
2018-04-14
PWND

Újabb hero shooter. Ingyenesen, a jobbik fajtából.

részletek ›

Én és a VR
2018-01-13
Én és a VR

Régóta tervezem egy hosszabb cikk írását a virtal reality, avagy a virtuális valóság és az Oculus Rift kapcsán. Nézzük hogy is áll most a helyzet!

részletek ›

Atomega
2017-09-24
Atomega

A Ubisoft bejelentett hirtelen egy multiplayer shootert csak úgy a semmiből. Nézzük meg milyen lett!

részletek ›

Playerunknown's Battlegrounds - earyl access
2017-03-28
Playerunknown's Battlegrounds - earyl access

A ma népszerű battle royale játékok új szereplője berobbant és maga mögé utasít mindenkit!

részletek ›

Titanfall 2
2016-11-02
Titanfall 2

Ismét tonnányi fémszörnyek hullanak az égből. Jó ez nekünk? Igen!

részletek ›

Toxikk
2016-09-14
Toxikk

A héten kilépett a  Toxikk a korai hozzáféréses játékok sorából. Jól csinálta? Jól csinálta.

részletek ›

Összes cikk ›

Steamen játszom

Risk of Rain 2Risk of Rain 2 (4.5 óra / 6.2 óra)

The Mean Greens - Plastic WarfareThe Mean Greens - Plastic Warfare (3.8 óra / 21 óra)

Contractors VRContractors VR (0.6 óra / 34 óra)

Gotham City Impostors: Free To PlayGotham City Impostors: Free To Play (0.3 óra / 41 óra)

ajánlott oldalak: klikkplay.hu  |  gamechannel.hu  |  gamekapocs.hu  |  otherworld.hu  |  gamers.hu  |  gamestar.hu  |  gameteve.hu  |  www.gamer365.hu  |  konnektor.org
© Sziráki Gábor - GAMERnaplo.hu 2013 - 2017 Minden jog fenntartva

BEJELENTKEZÉS

e-mail:

jelszó:
Elfelejtett jelszó »