GAMERnapló

Keresés
Hero Academy - 2013. december 20.

A Robot Entertainment már bizonyította az Orcs Must Die! című alkotással, hogy tudnak jó játékot csinálni és érdemes odafigyelni rájuk. Bár a Hero Academy merőben más stílust képvisel, azért simán rá lehet írni, hogy "nyomokban Orcs Must Die-t tartalmazhat". Mondom ezt azért mert szintén egy fantasy stílusú játékról van szó, és azért mert a zenei elemeket mintha egy az egyben az előbb említett játékból húzták volna át.

De lássuk miről is van szó ebben az esetben! Az Orcs Must Die! egy amolyan tower deffense játék, csak csapdákkal és tps elemekkel. Jelen írás alanya viszont egy táblás, logikai játék, ahol különféle csapatokkal indulhatunk harcba. Az összecsapások egy négyzetrácsos területen zajlanak és körökre osztva léphetünk. Minden körben 5 parancsot adhatunk ki amik lehetnek mozgás, támadás, vagy egy speciális képesség használata mint gyógyítás és hasonlók. Hat csapatot tartalmaz a játék és összesen (2-t az alapjáték és további 4-et dlc formájában!!??): Council, Team Fortress 2 (igen, ez az a Tf2), Dark Elves, Dwarves, Tribe és Shaolin. Minden csapatnak van egy sajátossága a Tf2 csapat tagjai például ha halott ellenfélre lépnek akkor a mozgás után visszakapjuk a műveletre elhasznált parancsot. Ráadásul minden csapat teljesen egyedi karaktereket és idézhető varázslatokat, buffokat tartalmaz.

Az alap játékban elméletileg legfőképp másik játékos ellen küzdhetünk meg, de dlc (!?!?) formájában van hozzá egy Kihívás sorozat ami elég kemény fejtörőkből áll. Továbbá minden csapathoz külön járnak küldetések amik lényegében az adott csapat képességeinek elsajátítását segíti. Bár ezeknek a kihívásoknak a végén is belefuthatunk némi fejtörésbe.

Egyszerre több emberke ellen is játszhatunk és egy meccset akár napokig is el lehet húzni, főleg ha az ellenfelünk nem tartózkodik játék közelben. De mivel több platformon is játszható, mondjuk ha valaki pc-n kezdi el az a játékban regisztrált accountjával a meccset az később ugyanezt a meccset folytathatja mobilról vagy tabletről is. Ráadásul a mobil készülékek jeleznek is, ha egy ellenfél már lépett és ránk vár.

De most térjünk ki a játék egy hatalmas nagy hibájára. Akik figyelmesek voltak azok nem tudták nem észrevenni a néhol felvillanó "dlc" karaktersort a fenti szövegben. Na igen, ha steamen megnézzük a játék oldalát az alapjáték 4.99 eurós ára mellett csapatonként is csengethetünk ennyit ami azért elég borsos. Bár a Gold packot megvéve behúzhatunk minden jelenlegi dlc-t, de még így is kis híján 4000 Ft-ra jön ki az egész ami szerintem még mindig borsos.

Viszont akik követik a humblebundle.com oldalt azok most behúzhatják a Gold Packot és a játék androidos verzióját (bár ahogy nézem ez utóbbi ingyenes és mikrotranzakciós). Én az elmúlt pár napban nem nagyon tudtam letenni a játékot úgyhogy mindenkinek tudom ajánlani aki szereti a fejtörőket és akinek vannak hasonló ismerősei azoknak meg különösen hiszen a multiplayer miatt, ha van kivel tolni nagyon sok játékórát bele lehet feccölni. Igaz, hogy ha nincs akkor is kihívhatunk ismeretleneket, csak győzzük kivárni amíg lépnek!

Facebook

GAMERnapló

Játékokról szubjektíven.

Cikkek

PWND
2018-04-14
PWND

Újabb hero shooter. Ingyenesen, a jobbik fajtából.

részletek ›

Én és a VR
2018-01-13
Én és a VR

Régóta tervezem egy hosszabb cikk írását a virtal reality, avagy a virtuális valóság és az Oculus Rift kapcsán. Nézzük hogy is áll most a helyzet!

részletek ›

Atomega
2017-09-24
Atomega

A Ubisoft bejelentett hirtelen egy multiplayer shootert csak úgy a semmiből. Nézzük meg milyen lett!

részletek ›

Playerunknown's Battlegrounds - earyl access
2017-03-28
Playerunknown's Battlegrounds - earyl access

A ma népszerű battle royale játékok új szereplője berobbant és maga mögé utasít mindenkit!

részletek ›

Titanfall 2
2016-11-02
Titanfall 2

Ismét tonnányi fémszörnyek hullanak az égből. Jó ez nekünk? Igen!

részletek ›

Toxikk
2016-09-14
Toxikk

A héten kilépett a  Toxikk a korai hozzáféréses játékok sorából. Jól csinálta? Jól csinálta.

részletek ›

Összes cikk ›

Steamen játszom

Stick Fight: The GameStick Fight: The Game (1.5 óra / 24 óra)

Duck GameDuck Game (0.9 óra / 41 óra)

ajánlott oldalak: klikkplay.hu  |  gamechannel.hu  |  gamekapocs.hu  |  otherworld.hu  |  gamers.hu  |  gamestar.hu  |  gameteve.hu  |  www.gamer365.hu  |  konnektor.org
© Sziráki Gábor - GAMERnaplo.hu 2013 - 2017 Minden jog fenntartva

BEJELENTKEZÉS

e-mail:

jelszó:
Elfelejtett jelszó »